Welkom bij Bioprofiel. Dit is je pad naar je beste lijf en beste gezondheid ooit.

En wat dat betekent leg ik op deze pagina aan je uit.

Door: Jesse van der Velde

Verjongingscoach en auteur van twee #1 bestseller boeken

Beste vriend(in),

In 2006 kwam ik er achter dat diëten absoluut niet werken. Ik was Personal Trainer en hoe fanatiek mijn cliënten ook sportte, ze vielen niet af (terwijl dat toen meestal hun doel was – tegenwoordig begeleiden we ook mensen met heel andere wensen en gezondheidsklachten). 

Leergierig en ambitieus om het antwoord te vinden vloog ik naar Amerika, Ierland, Zweden, Denemarken en Engeland om de beste informatie te vinden over voeding, training, hormonen en gezondheid.

Ik kwam bij een man terecht genaamd Charles Poliquin, één van mijn eerste leermeesters op het gebied van hormonen. Het opende een compleet nieuwe wereld voor me. Dat is waar het begon, en vele opleidingen, boeken en seminars volgden. 

Je moet begrijpen dat het niet toevallig is dat sommige mensen meer vet opslaan op hun bovenbenen en billen (vooral vrouwen) en andere meer op hun buik, lovehandles of armen. Daar is een reden voor. En de reden zijn hormonen.

Je weet al dat hormonen je vetopslag en energie sturen en je weet al dat je voeding je hormonen beïnvloedt.

Laat me je deze voorbeelden geven.

 • Vrouwen hebben in de meeste gevallen meer vetopslag (vooral op hun benen en billen), oftewel een hoger vetpercentage, dan mannen, omdat ze meer van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogenen aanmaken. Dit hormoon beïnvloedt vetopslag en vasthouden van vocht. Alcohol en bijvoorbeeld de anticonceptiepil kunnen leiden tot toename van oestrogenen (meer dan normaalwaarden). En groentes zoals broccoli en diverse kruiden kunnen andersom dat teveel aan oestrogenen verminderen. Voeding beïnvloedt deze hormonen.
 • De reden waarom libido bij mannen afneemt naarmate ze ouder worden is niet hun leeftijd, maar omdat het testosteron hormoon afneemt als ze dat niet voorkomen. O.a. mannen hun zink voorraad neemt af (de meeste mannen eten dit onvoldoende) en zink is nodig voor testosteronproductie. Minder zink leidt tot minder testosteron. En daarmee beïnvloedt voeding dat hormoon.
 • De reden waarom zowel mannen als vrouwen kunnen aankomen zonder dat ze teveel eten is hormonaal. Dit kan komen door teveel stress, want stresshormonen stimuleren bij 99% van de mensen vetopslag. Maar we kunnen ook aankomen door een trager werkende schildklier: want de schildklier stimuleert de stofwisseling. 
 • Onze schildklier heeft jodium en selenium nodig om goed te functioneren. Een tekort leidt tot een tragere schildklier. En daarmee beïnvloedt voeding ook dat hormoon.

 

Deze 4 voorbeelden zijn slechts 4 simpele voorbeelden van de relatie tussen voeding en hormonen. Maar wat denk je van:

 • We drinken koffie om meer energie te hebben. Dus we weten dat voeding onze energie beïnvloedt. We weten alleen niet hoe dit structureel goed te doen – voor de lange termijn (en voor duurzame energie).
 • We drinken water als we dorst hebben (hopelijk). Maar we herkennen niet de andere signalen die ons lichaam geeft van wat we teveel, of juist te weinig, eten. Je lichaam geeft signalen: wij helpen je ze te herkennen.

 

Wil je een strak lijf?

Wil je veel meer energie?

Wil je van je huidige klachten af?

Bij Bioprofiel doen we 2 dingen:

(1) We analyseren je lijf. Om te kijken wat er mis gaat “aan de binnenkant” van je lijf. Dit doen we door 300 wetenschappelijke vragen over je gezondheid te stellen, wat symptomen zijn die ons iets vertellen.

(2) We geven je advies. Zeer persoonlijk. We houden rekening met de uitslag van je analyse, met de “disbalansen” in je lijf. We houden rekening met je voeding voorkeuren (bijvoorbeeld of je wel of geen vlees eet), met je training voorkeuren (o.a. wat voor type training, hoe vaak per week).

En we maken dit heel simpel voor je om te volgen. Gewoon op je mobiel (of iPad/tablet of laptop).

En daarna krijg je je energie terug. Daarna zul je gemakkelijker dan ooit overtollige kilo’s verliezen. Belooft. Wij doen dit al een paar jaar – en duizenden mensen zijn je voorgegaan.

Dit is hoe onze dienst er uit ziet.

Dit is Bioprofiel

Alles wat je nodig hebt voor je beste lijf & beste gezondheid, ooit

Eén dienst om je gezondheid in de gaten te houden en advies te krijgen over je voeding, workouts en levensstijl. Zodat je jouw gezondheid kunt "outsourcen" en nu je beste lijf en beste gezondheid ooit kunt bereiken.

Analyseer je gezondheid

Op basis van 300 (wetenschappelijke) vragen over je gezondheid kijken we naar wat goed en niet goed gaat in je lijf

Ontvang voedingsadvies

Ontvang accuraat voedingsadvies op basis van wat je lichaam nu nodig heeft

Menuplan op maat

Ontvang herhaaldelijk nieuwe voorbeeld menuplannen met recepten – zodat je altijd weet wat te eten. Al onze recepten zijn gemakkelijk te maken en de ingrediënten kan je gewoon in de supermarkt kopen.

Trainingsschema's voor thuis

Korte trainingsschema’s voor thuis, aangepast aan jouw niveau. Geen fitnessmaterialen nodig, alleen jezelf. Om de week een nieuw programma.

Supplementen advies

Stop met het verspillen van geld aan voedingssupplementen die je niet nodig hebt. Ontvang advies over de juiste supplementen die jouw tekorten aanvullen en disbalansen herstellen.

Levensstijladvies

Verbeter je slaap, omgang met stress en ontvang advies over nieuwe gewoontes die je gezondheid verbeteren en je helpen sneller je doel te bereiken.

Blijf gemotiveerd

We zullen je emailen en coachen met korte motiverende video’s (maar je zult ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen)

Weet precies wat het beste is voor jouw lichaam

Stop met zoeken. Wij vertellen je precies wat het beste is voor jouw lichaam. Zodat je tijd kunt besparen en je doel sneller zult bereiken.

Bekijk onze dienst

Een lijstje wat je wel en niet moet eten

We maken gezond eten heel gemakkelijk voor je. Want je krijgt gewoon een lijstje met wat je wel en niet moet eten. Precies voor jou op maat. En je krijgt er recepten bij. En daar zitten hele simpele recepten bij en recepten voor een uitgebreidere maaltijd. Ze zijn allemaal lekker. Je gezin kan mee eten, ook als je echtgenoot/echtgenote anti-gezondheid is. En alle ingrediënten kan je gewoon in de supermarkt kopen.

Je plan bevat uiteraard nog meer dan alleen dat lijstje.

Je op maat gemaakt plan

We kijken (met onze Bioprofiel 300 analyse) naar welke hormonen er door de jaren heen (lange termijn) uit balans zijn geraakt. Een orthomoleculair therapeut stelt een plan voor je op.

Je krijgt advies over:

 1. Uitslag van je analyse
 2. Oorzaak van huidige disbalansen in je lijf
 3. Een langere termijn (meerdere maanden) plan voor optimaal balans en optimale gezondheid
 4. De belangrijkste stappen die je de grootste sprongen vooruit helpen (welke 20% van wat je moet doen, je 80% van je resultaat geeft)
 5. Wat absoluut niet meer te eten
 6. Wat met mate te eten
 7. Welke voedingsmiddelen je balans herstellen
 8. Indien gewichtsverlies/vetverbranding je doel is: Hoe je sneller overtollig vet verbrandt
 9. Hoe je iedere ochtend met veel energie wakker kunt worden
 10. Welke supplementen je optioneel kunt nemen en jouw tekorten aanvullen of disbalansen herstellen
 11. Welke gewoontes je zou kunnen introduceren in je leven
 12. Hoe je beter met stress om kunt gaan
 13. Trainingsschema’s die je thuis in 20 minuten (zonder fitnessmaterialen) kunt uitvoeren

Al het bovenstaande krijg je in een op maat plan.

Je plan houdt rekening met je doelstelling en nummer 1, nummer 2 en nummer 3 grootste (hormonale) disbalansen. Het houdt rekening met of je vegetarisch eet en wat je sportniveau is.

Dit is waar het begint.

En terwijl voeding, levensstijl en je hormoonhuishouding het begin is, is dit lang niet alles.

Wat is de prijs hiervoor?

Prijs hormoon analyse (Bioprofiel 300 analyse) inclusief een persoonlijk adviesplan: 199 euro.

Wanneer je echter lid wordt, is je prijs aanzienlijk lager. Lees verder.

Je moet dit niet alleen willen doen

En daarom bieden we je bij Bioprofiel 2 dingen:

 1. Dagelijkse email coaching
 2. Een community (alleen dit is al meer waard dan de prijs van het product)

Dagelijkse email coaching

Ik neem je bij de hand.

Een korte (3-5 minuten) video per dag.

Ik help je in de flow te komen en te blijven.

Ik help je voorkomen dat je terug valt.

Ik help je te ontdekken waar je steeds vastloopt – en hoe je daar uit raakt.

Ik help je oude (negatieve) patronen te herkennen en te doorbreken.

Ik help je plezier te vinden in het proces van aan je gezondheid werken.

Ik help je gelukkiger te zijn. Grote claim? Test het maar.

In maand 1 krijg je iedere dag een video. Vanaf maand 2 om de dag.

Prijs coaching: 99 euro per maand. Als je lid wordt, is je prijs lager. Lees verder.

Onze community

bioprofiel_facebook_groep

Je bent niet (meer) alleen.

Ik weet hoe het is om terug te vallen.

Ik weet hoe het is om vast te zitten.

Ik weet hoe fijn het is om met andere mensen in contact te zijn en je verhaal te kunnen delen.

Ik weet hoe fijn het is om iemand om hulp te kunnen vragen.

En dat zit allemaal inbegrepen.

Zo lang je lid bent, ben je lid van onze speciale Facebook groep. En die is heel actief. Recepten, elkaar helpen. Wij zijn daar ook actief (mijn team en ik).

Prijs community lidmaatschap: 50 euro per maand. Als je lid wordt, is dit inbegrepen.

We nemen je mee op een reis naar een veel betere gezondheid. Veel meer energie, een mooiere huid, een strakker lijf. En dit is hoe we dat doen.

Bij je eerste analyse maken we een lange(re) termijn plan voor je. Een plan voor optimale gezondheid. Want omdat klachten (en overgewicht, en vermoeidheid) niet van de ene op de andere dag ontstaan, ontstaat een optimale gezondheid dat ook niet. Interne disbalansen die er lang zijn geweest hebben meer tijd nodig om te herstellen. 30 tot 90 dagen. Sommige hardnekkige problemen zelfs langer. Maar altijd zul je in de tussentijd progressie boeken: meer energie, fitter, een beter immuunsysteem, een strakker lijf. De vooruitgang begint direct. Vanaf dag 1.

Je kunt niet zonder lange termijn plan. En die maken we ook voor je. Daar hoef je niet mee bezig te zijn. Wij blijven je stap voor stap volgens dat plan helpen.

1. Maandelijkse her-analyse en nieuw adviesplan

Iedere maand doe je een nieuwe tussentijdse Bioprofiel 300 Analyse. Dit kan je online doen en is inbegrepen in je lidmaatschap. Op basis van de uitslag van je meest recente analyse, en met je lange termijn plan in ons achterhoofd, krijg je iedere maand een nieuw op maat plan van ons.

2. Om de week een nieuwe workout

Workouts hebben variatie nodig. Wij zorgen dat je om de week een nieuwe workout krijgt voor thuis. Allemaal zonder materialen uit te voeren. Met opties om het lichter te maken bij rug-/knie-/schouderklachten. Workouts duren 20 tot 30 minuten per training. En ben je super fit? Dan kan je ze zwaarder maken.

3. Om de week een nieuw menuplan

We geven je recepten. Gemakkelijke recepten die rekening houden met of je wel/geen vlees eet. En allemaal glutenvrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers. En lekker, uiteraard. Ook als je gezin en partner niet mee willen doen: dit zijn hele “normale” recepten, alle ingrediënten in de supermarkt verkrijgbaar. Maar wel Bioprofiel-proof. Ze geven je de voedingsstoffen die je nodig hebt (hebben we voor je uitgedacht).

En om de variatie en het plezier er in te houden, ontvang je om de week een nieuw menuplan met nieuwe recepten.

4. Maandelijks nieuwe bonus recepten

We sturen je ook iedere maand een extra e-book toe met bonus recepten. Leuk, voor erbij.

5. Maandelijks een nieuwe Challenge

Mits je zin hebt om mee te doen, gaan we samen detoxen, een workout challenge doen en krijg je allerlei Challenges (Uitdagingen/Opdrachten) van ons die we samen met de Community uitvoeren.

Sit back, relax, enjoy the ride.

Op naar je beste lijf en beste gezondheid ooit. Wij begeleiden je.

Wanneer moet je beginnen?

Laat me je eerst vertellen wanneer je vooral NIET moet beginnen.

Je zou NIET moeten beginnen als je de verwachting hebt dat je van ons een pilletje krijgt en het dan allemaal vanzelf gaat. Optimale adviezen voor jouw lichaam betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen.

Je zou NIET moeten beginnen als je altijd weer een nieuw excuus verzint over waarom het niet werkt. Geen tijd, “werkt niet voor mij”, etc. Wij coachen je, maar je een basis zelf-verantwoordelijkheid is nodig.

Je zou NIET moeten beginnen als je denkt dat calorieën tellen de manier is om een slank lichaam te krijgen. Want dat doen we niet.

Je zou wel moeten beginnen indien:

Je zou moeten beginnen als je het al heel vaak hebt geprobeerd en eigenlijk geen zin meer hebt om weer opnieuw te beginnen.

Je zou moeten beginnen als je het lang hebt uitgesteld “het is nu niet het moment”, maar het wel anders wilt.

Je zou moeten beginnen als je moe bent, radeloos bent, en het anders moet.

Je zou moeten beginnen als je eten zo lekker vindt, maar toch ook graag wilt afvallen, en niet weet hoe het aan te pakken.

Je zou moeten beginnen als je je lijf zat bent.

Je zou moeten beginnen als je twijfelt: want we hebben een 100% niet-goed, geld-terug garantie.

100% niet-goed, geld-terug garantie

Onze garantie is simpel: Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug.

Binnen de eerste maand kan je 100% van je geld terug vragen. Oftewel: je hebt een 30 dagen niet-goed, geld-terug garantie.

En daarna kan je gewoon maandelijks stoppen. Geen opzegtermijn. Als je wilt stoppen, stoppen we direct en wordt je daarna nooit meer geïncasseerd. Duidelijke regels.

Klaar om te beginnen? Meld je hieronder aan.

Aantal deelnemers beperkt tot 100 - meld je nu aan!

Kies de optie die het beste bij je past

Je hebt altijd een 14 dagen 100% niet-goed, geld-terug garantie

Duur

Persoonlijke Bioprofiel Analyse

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

Adviesplan (online/mobiel/PDF inzichtelijk)

Advies over voeding, levensstijl, gewoontes, slaap, supplementen, beweging en meer

Maandelijks een her-analyse en nieuw adviesplan

All-in-one oplossing: analyses, recepten, workouts, voedingsadvies, coaching

Dagelijks een motivatie video

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Eenmalig

€199
Eenmalig

Coach

€149 per maand
Doorlopend. Maandelijks opzegbaar.

Extra Coaching

€249 per maand
Doorlopend. Maandelijks opzegbaar.

Eenmalig

€199
Eenmalig

Persoonlijke Bioprofiel Analyse

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

Adviesplan (online/mobiel/PDF inzichtelijk)

Advies over voeding, levensstijl, gewoontes, slaap, supplementen, beweging en meer

Maandelijks een her-analyse en nieuw adviesplan

All-in-one oplossing: analyses, recepten, workouts, voedingsadvies, coaching

Dagelijks een motivatie video

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Extra Coaching

€249 per maand
Doorlopend. Maandelijks opzegbaar.

Persoonlijke Bioprofiel Analyse

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

Adviesplan (online/mobiel/PDF inzichtelijk)

Advies over voeding, levensstijl, gewoontes, slaap, supplementen, beweging en meer

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

All-in-one oplossing: analyses, recepten, workouts, voedingsadvies, coaching

Dagelijks een motivatie video

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Coach

€149 per maand
Doorlopend. Maandelijks opzegbaar.

Persoonlijke Bioprofiel Analyse

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

Adviesplan (online/mobiel/PDF inzichtelijk)

Advies over voeding, levensstijl, gewoontes, slaap, supplementen, beweging en meer

Uitgebreid 100% persoonlijk Adviesplan, 1 op 1 opgesteld door een Orthomoleculair Therapeut

All-in-one oplossing: analyses, recepten, workouts, voedingsadvies, coaching

Dagelijks een motivatie video

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Persoonlijke coach. Incl. welkomstgesprek, wekelijkse follow-up en onbeperkt email contact

Succesverhalen van onze cliënten

Al jaren kamp ik met gezondheidsproblemen. Even lang als ik op zoek was naar goede (voedings)adviezen. Zoekend naar wat bij mij past, kwam ik zo vaak op jullie site, dat ik besloot mee te doen. In die twaalf weken ben ik me een stuk beter (fitter) gaan voelen en ben ik voor het eerst in 12 jaar tijd (!!) afgevallen. 12 kg in evenzoveel weken. En voor het eerst heb ik het idee dat er een programma bij me past. Ik heb geen honger meer, omdat ik mijn lijf geef wat het echt nodig heeft. Voedsel in plaats van suiker. Dankjewel!

Jennifer

Ik vond mijn buik te dik. Dus ik ging met Bioprofiel aan de slag. Nou ik kan je vertellen dat niet alleen mijn buik slanker geworden is, heel mijn lichaam, zelfs mijn armen en benen, terwijl ik lipoedeem heb! Geweldig! Ik voel me zoveel vrijer, kan aantrekken wat ik wil. Ik ben van maat 44 naar 38/40 gegaan. Dank je wel voor jullie goede programma!

Ilse Fortuin

Ik kom jullie even bedanken. Dankzij Bioprofiel ben ik vandaag 10 kilo lichter en dat ondanks de overgang. Overgang? Welke overgang? Ik heb nul komma nul overgangsklachten. Yoepieeee 🙂 Thanx Bioprofiel, keep up the good work!

Marlie Hillekens

40 jaar lang acne gehad en last van een opgezwollen buik. Alles gedaan om van mijn acne af te komen, echt alles. Door mijn acne durfde ik niet meer zonder een foundation uit huis te gaan. Nu is mijn huid weer egaal en pas durfde ik de stap te zetten om zonder foundation weg te gaan. Ook geen last meer van een opgezwollen buik en ben eerder verzadigd, heb geen vreetbuien meer! Ben ook nog eens 15 kilo afgevallen.

Arlette van de Ven

Na jaren ontevreden te zijn met mijn lichaam en het beginnen en weer stoppen met het doen van allerlei diëten kwam ik bij Bioprofiel terecht. Ik ben nog maar zo kort bezig maar heb nu al zoveel vooruitgang geboekt. Ik ben slanker.
Ik heb meer energie en heb een betere conditie.
En het belangrijkste mijn gezondheid is er echt op vooruit gegaan.
Ik voel me eindelijk weer happy met mijn lichaam.
Kortom ik ben super tevreden en wil jullie dan ook hartelijk bedanken voor alle tips, trainingen en informatie.

Manuele Dingemans

Bedankt voor jullie goede adviezen. Ben inmiddels ruim 10 kilo afgevallen en sport met veel plezier en gemak 4x per week. Nadat ik echt wat ben gaan DOEN met je adviezen kwam ik er pas achter hoe wij mensen onszelf vergiftigen met zeer ongezond voedsel. Nee, doe mij voortaan maar een gezonde leefstijl, dat levert zoveel meer levensvreugde op.

Niek Visser